11
Feb

Startup story – kóklerweb és az árazás

A helyzet az, hogy a webfejlesztés elkurvult. Nagyjából akkora szakadék tátong a profi cégek és a béna haszonlesők között, mintha a Vesta szűz Bódi Szilvit hasonlítanánk össze a Rákospalotai szemétégető környékén tébláboló kurvákkal. Bizony elég kemény tanulság lehet, ha profi munka helyett a South Park AIDS-es erdei állatkáit kapjuk ajándékba.

Fontos dolog, hogy ez a poszt nem a konkurenciáról szól. A valódi konkurens cégeknek van valami olyan tulajdonságuk, ami miatt előnyösebb helyzetben vannak mint mi, vagy a piac más olyan szereplői akik hasonló tevékenységet végeznek. Ez most azokról a kóklerekről szól, akik magukat profi fejlesztőnek adják ki, és az alacsony árral csábítják magukhoz a mit sem sejtő ügyfeleket. Tehát akár csalóknak is hívhatnám őket, de valószínűleg ez már durva hitelrontásnak számít. Ők azok, akik azokat a potenciális, inkább az offline világban élő cégvezetőket célozzák meg, akik régóta vacillálnak azon, hogy milyen lenne a weben megjelenni. A csábító ár persze hasonló eredményre vezet, mint az ingyen elvihető Suzuki svájci frank hitelre.

Mire figyeljünk mikor rendelni szeretnénk valamit?

- referenciák megléte: olyan referenciák, amit már ebben a vállalkozásában készített az illető, tehát bizonyítható. Ha bizonytalanok vagyunk valamiben, nyugodtan hívjuk fel a referenciákon található számokat. Általában hamar kiderül, hogy ki az aki az ügyféllel foglalkozik, és ki az aki nem.

- partner minősítések: ez nem jelent persze 100%os biztonságot, de azért több a semminél. Többnyire könnyen ellenőrizhető. A Google és a Microsoft rendelkezik kisvállalati partnerprogrammal. Ez magában még nem jelent garanciát semmire, hiszen ezekbe bárki beléphet egy rövid regisztrációval. Érdemes a komolyabb tanúsítványokat ellenőrizni, természetesen komolyabb ígérethez. Fontos, hogy egy kis cégnek sem jelent vállalhatatlan terhet egy-egy ilyen programban való részvétel, vagy egy minősítés megszerzése.

- fejlesztői minősítések: nálunk például minden fejlesztő rendelkezik MCP vizsgával. Ez a Microsoft Certified Professional rövidítése.
Ezekről a vizsgákról itt olvashatsz: https://www.microsoft.com/learning/en-us/certification-testimonials.aspx
Az ügyfélnek és a cégnek is előnyös, ha a dolgozói minősítésekkel is rendelkeznek. Ez persze már nincs ingyen. Ha esetleg nincs ilyen plecsni az sem baj, de azért nem árt megnézni, hogy ELTE / BME vagy esetleg valami büfé egyetem a végzettsége az illetőnek.

fighter

Személy szerint a büfészakos “pilótákat” messziről elkerülöm. Ha GDF akkor megy a benzin a papírra, és már gyújtom is meg…

– ajánlat + számla: az ügyfelek jelentős részének az első kérdése, hogy lehet e okosban. Nem sajnos nem lehet okosban. Ha okosban tolod, akkor a hajadra kenheted a garanciát, illetve a lehetőséget, hogy bármilyen módon nyomást gyakorolj arra, akit megbíztál.

Egy ideje elkezdtem összeírni a történeteket az irodaház folyosójáról. Van a környékünkön egy cég, őket hívom most kóklerwebnek. Förtelmes munkát végeznek, illetve bruttó százért alkalmazzák a “fejlesztőket”. Igazából soha nem láttam még korábban ilyen jellegű brazil gépsort, ahol a humán munkaerő a dinamikus tartalomgenerálás. Ez ám az admin felület, nem az amit WordPress alatt látsz! Egy 20nm-es szobát kell elképzelni, ahol méter széles fakkokban ülnek az emberek. A tartalomfrissítés e-mailben történik, 24 órán belül egy majom felviszi az új információkat. Vagy nem. Az ügyfelekkel nem szeretnek találkozni ezt szépen ki is írták az oldalukra, elég ha előre utalják a pénzt. Az ügyfélmenedzsment pedig mondjuk úgy, eléggé lazán kezelt téma lehet. Mivel sok ember kis helyre van összezsúfolva, az irodaház folyosóján téblábolva telefonálgatnak, ha épp kiszabadultak a jó méter széles boxukból.

Persze azért van remény. A piac tisztul. Az itt szereplő cég szerencsecsillaga is leáldozóban.  Ezt egy a múltkor elkapott beszélgetésfoszlány bizonyítja a legjobban. Az ominózus cég egyik tulajdonosa menedzselt egy elégedetlen ügyfelet. Pont hallottam, úgyhogy le is írtam az utókor számára. Szórakozni nehéz rajt, sírni azt annál inkább lehet. Persze nem tudom mi volt a téma, de akkor is minősíthetetlen.

Tehát az említett ügyfél menedzsment: ” KUSSOLJON!!! KUSSOLJON BE! MONDOM KUSSOLJON BE! KUSS DISZNÓ! VISSZAFIZETTÜK!! NYUGODJ LE, PSZICHOPATA!? MAGA PSZICHOPATA??? MI AKARSZ MÉG? …”

youre-stupid-bitch

Szakmai oldalról is volt egy érdekes beszélgetés, az egyik fel-alá szaladgáló sales próbált meggyőzni valakit. Remélhetőleg nem túl sikeresen.

“A külföldi szerverek azért rosszabbak mint a miénk, mert tudja ha az a szerver valamiért lekapcsolódik, akkor az összes addigi látogatottság elveszik. Szóval itt egy átregisztrációra lesz szükség! Tudja, ha egy szerver terhelése nagyon nagy, akkor nem fogják tudni elérni, de a magyar szervert meg igen! Ezért nagyon fontos, hogy nálunk üzemeltesse az oldalát!”

Köszönjük Emese! Leülhet, elégtelen.

Mindig van valahol egy Pistike, aki megcsinálja féláron. Mindig lesz olyan cég, hívjuk most őket kóklerwebnek, akik megoldják okosban negyed áron. Nyolcvanért honlapot kapsz, ígérik. Tényleg ennyiért dolgoznak, ez nem vicc. Persze ha már a csőszerelő drágább mint a fejlesztő, akkor ideje elgondolkodni, kit is bízunk meg a csodás ötletünk felfuttatásával.

Amit tanácsolni tudok az az, hogy ne a kóklerwebet, hanem a minőséget kell választani. A vége olcsóbb lesz.