Startup Story – A jó a rossz és a csúf

Vannak esetek mikor az ember a saját írását kicsit száraznak érzi, ami mellé nem ártana valami kenőanyag. Blogot olvasni egyszerűbb mint írni, vannak hálás és hálátlan témák is. Bevezetőt írni saját magadnak inkább hálátlan mint hálás. Hezitáltam, hogy csak blog vagy vlog része legyen ennek a sorozatnak, de inkább a vegyes felvágott mellett döntöttem. Ennek részben az is az oka, hogy sok időm nem volt videót vágni, de persze felvenni sem.

kenoanyag

Az egyetemi levelezőlisták lecsengésével (a Facebook miatt kicsit idejétmúlt lett a dolog) kevés olyan hely maradt, ahol a saját magam és persze a közönség szórakoztatására tudnék megosztó írásokat posztolni.

Lassan 1,5 év eltelt mióta csináltam egy saját céget, és a saját utamat járom. Ennek vannak előnyei és hátrányai is. Az előnye a szabadság, a hátránya pedig a biztonság hiánya. Persze úgy is felfogható a dolog, hogy még élünk. Van kávé a kávégépben, ma épp egy remek kis szendvicset fogyasztottunk el, egy kellemes libaleves mellett amihez egy nagyszerű ciabatta társult, igazán finoman fűszerezett húsokkal, remek kiszolgálással és egy szelet csokitortával. Ezzel azt szeretném mondani, hogy a multis szenvedésen kívül is van élet. Persze űrhajót építeni a semmiből nem egyszerű, és mindennek ára van. Az úgynevezett Business Angelek (én inkább itthon üzleti hiénáknak hívom őket…tisztelet a kivételnek) kihagyásával ez egy véres küzdelem. Na de a lényeg..

nomnom

Kaja van? Igen hát akkor nagy baj nem történhet nem?  A következő posztokban a hazai startup világgal és a hazai KKV szektorral fogok jórészt foglalkozni, remélhetőleg szórakoztató sztorikon keresztül, bemutatva azt a kalandos utat amit az elmúlt 1,5 évben bejártunk.

Itt azért erősen szétválasztanék két szálat.

1. Startup reality tagekkel ellátva, a saját történetünkön keresztül mutatjuk be egy cég indítását és mindennapjait, de biztonságos távolságban a jelenlegi üzleteinktől.

2. Shitgun taggel ellátva némi kkv szarvihar kavarása is belefér, amiben azokat a cégeket fogjuk masszívan körberöhögni akik életképtelenségükkel hívták fel magukra a figyelmet. Itt azokra a “fejlesztőcégekre” gondolok, akik egy mutáns csimpánz fejlesztői vénájával rendelkeznek az általuk készített termékek pedig egy ideggázt szívott indiai-román kentaur és egy csernobili tehén kinézetében csúcsosodnak ki.