12
Nov

Az adwords hatalma

Az Adwords hatalma

Szerintem nagyon sokan fogadják kétkedve azokat a reklámokat, amik a hirdetések hatékonyságáról szólnak. Különösen fájó lehet ez egy frissen indult cég esetében, ahol minden forint számít.

A legfontosabb dolog, hogy soha ne hagyjuk magunkat becsapni ezekkel a hamisan megtakarított forintokkal vagy dollárokkal. Mivel visszatérő kérdés, ezért gondoltam leírom egy ügyfelünk történetét. Kaptunk egy olyan kérést, hogy készítsünk egy oldalt, aminek a későbbiekben az adminisztrációját valamint a reklámjaival kapcsolatos feladatait is el tudjuk látni, valamint az ügyfélnek munkát, így pénzt hozzon rövidtávon.

Az ügyfél nem szerette volna maga kezelni ezeket a dolgokat, mivel nem a szakterülete és ideje sincs rá. A másik oldal a vevőkör pedig szintén egy türelmetlen kategória, az oldal profilja miatt is.

Az ügyfél autómentéssel foglalkozik, illetve lemerült akku bikázásával, trélerezéssel. Az ügyfelek 99%-a nem tervezetten hívja fel őket, hanem reggeli pánik hangulatában kezd el keresgélni a hatékony megoldás érdekében.

Az oldal logikája:

 • meghatározzuk, amire az ügyfélnek szüksége van
  • bikázás, instant segítség, trélerezés
 • válaszolunk a kérdéseire
  • ahol épp tartózkodik elérhető a szolgáltatás?
  • mennyibe kerül ez az egész mutatvány?
  • kit kell felhívnom?
  • kik azok akik értem jönnek?

További szempontok voltak persze azok az alapvető „dolgok”, hogy gyorsan töltődjön be és ne generáljon magas adatforgalmat.

A megfelelően konfigurált keresőszavakra a hatékonyság egészen elképesztő volt. Természetesen mivel nem kétpercenként robban le valaki az út mentén, ez nem azt jelenti, hogy havi milliókat termel a rendszer, de befektetett 20.000ftorintra nagyjából 150.000 Ft nyereség jut, ami szerintem nagyon szép eredmény.

Az, hogy a google keresési listáján előre jussunk most nem szempont. Más oldalak esetén igen. Ez szerintem egy nagyon jó példa arra, hogy mikor képes önállóan is verseny előnyt adni a direkt célzott hirdetés. Ha mobilon, pest környékén lerobbansz, jó esélyed van rá, hamar úton lesz a segítség.