A siker titkai I. – rugalmasság

Reagálj gyorsan és rugalmasan a világra

Használhattam volna a csodálatos reszponziv szót is most, de gondoltam egy magyar megfelelő jobban fekszik a témához.

Teljesen mindegy, hogy a táplálkozási lánc melyik részén foglalsz helyet, a mai rohanó világban a siker titka a gyors reakció és a közvetlenség. Eddig elvesztél a káoszban, de most látod már a fényt.Ha már több ezer olvasatlan levél van a postafiókodban, akkor valamit rosszul csinálsz. Lehet egyszerűen csak annyi a bűnöd, hogy meghallgattad a Google tanácsát. Ne törölj, keress!

Mikor elküldök egy levelet, arra választ várok. Lehetőleg belátható időn belül. A legkevésbé sem fog érdekelni, hogy miért nem kaptam rá választ. Talán megpróbállak felhívni telefonon, de ha egyik csatorna sem működik és nem egyszeri alkalomról van szó, akkor ott bizony baj van vagy baj lesz!

Ha vezetőként gyorsan reagálsz, azzal az alkalmazottaidnak is jó példát mutatsz.

Most biztosan azt mondod, hogy nem válaszolhatsz mindenkinek gyorsan. Nincs négy kezed, ez igaz. Azt kell eldöntened, hogy mi fontos és mi sürgős. Sokszor hallottad már, de tényleg tudod, hogy mit jelent az, hogy ASAP? Most nem az a kérdés, hogy a rövidítést ne ismernéd. A tartalom a lényeg, ami mögötte van.

Segítek a döntésben. Ezt a remek ábrát egy blogon találtam, de angolul volt, ezért gyöngybetűimmel magyarra fordítottam.

20150313_143002489_iOS

Nem az információ sok, ami rád zúdul, hanem egyszerűen rosszul szűröd, hogy mivel kell foglalkoznod.

A legtöbben hajlamosak olyan dolgokkal foglalkozni, ami egyáltalán nem a feladatuk. Sokszor persze nehéz különbséget tenni azok között a dolgok között, amik nem fontosak, és amik valóban fontosak. A legtöbb ember hajlamos mikro menedzselni azt, amit nem kéne.

Kezdjük az életed rendezését a levelezéssel. Csinálj egy szűrőt a főnöködnek, illetve egy másikat azoknak az embereknek, akikkel együtt dolgozol épp valamin. Ne félj több szempont szerint szelektálni, és ne a telefon legyen az egyetlen munkaeszköz, amit használsz.

Több mint 1000 olvasatlan leveled van, és nagyon jól tudom, hogy mit fogsz most tenni. Elkezded egyesével átnézni őket, válogatni és törölgetni. Elárulok egy trükköt.

Állítsd az összes eddigi olvasatlan leveled olvasottra, a jövőben pedig tarts magad a fenti szabályokhoz. Ha eddig nem olvastad el őket, ezután sem fogod. Kitakarítani a fiókod szintén nem fogod. Ha akartad volna már megtehetted volna ezerszer. Egy jobb klikket és egy mind olvasott opciót viszont még Te is képes vagy bekattintani.